Schilderen in de open lucht

Aimee Erickson
Paperback
176 pagina's
216 x 280 mm
NL
978-94-6359-965-8
€ 12,95
Omschrijving
In Schilderen in de open lucht laat de veelgeprezen schilder en kunstdocent Aimee Erickson zien hoe je verschillende lichteffecten in landschappen kunt vastleggen. Ze helpt je je schildertechniek te verbeteren door middel van oefeningen. Dit toegankelijke boek behandelt:

Materialen Met de nodige basiskennis en de juiste uitrusting voor werken en plein air kun je alle kanten op en zal je werk er goed uitzien.

Compositie en kleurwaarde Verken de invloed van verhoudingen, kleur, waarde, lijnen, randen, vorm en textuur.

Diverse soorten licht en schaduw Ontdek hoe de lichtomstandigheden (de hoeveelheid licht en de aard van het licht – zacht, verstrooid, goudkleurig, fel, vaal of schemerig) van invloed zijn op alles wat we zien en de wijze waarop we het schilderen.

Ontwerp en het visuele idee Ontdek strategieën om een concept uit te werken, van het maken van meerdere studies tot het werken met een camera en improviseren.

Schilderen in de open lucht staat vol indrukwekkende stillevens, portretten en landschappen van diverse bekende kunstenaars en reikt schilders van alle ervaringsniveaus een helpende hand, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL