Librero Uitgevers & Importeurs opende op 1 januari 1985 haar deuren in de overtuiging dat het Nederlandse en Vlaamse taalgebied veel meer leuke boeken voor acceptabele prijzen zou moeten kunnen bieden. Het zou een groot plezier moeten worden voor boekenliefhebbers. En dat werd het ook!

Na 38 jaar hebben duizenden titels en vele miljoenen exemplaren de lezers van Librero bereikt. Prachtige boeken op het gebied van kunst, architectuur, fotografie en design waren in de eerste jaren de belangrijkste onderwerpen die in het assortiment werden gevoerd. Mede door de jarenlange samenwerking met Taschen Verlag uit Keulen is het aanbod van o.a. kunstboeken in onze eigen taal veel ruimer geworden.

Enkele jaren na haar oprichting publiceerde Librero ook andere genres boeken waaronder titels op het gebied van tekenen & schilderen, handwerken, cultuur & geschiedenis, muziek, lichaam & geest en populaire wetenschap. Echter één ding stond altijd voorop;  alleen boeken uitgeven met een hoge kwaliteit voor een lage verkoopprijs. Na zoveel jaren succesvol te zijn, mag Librero bescheiden concluderen dat haar opzet is geslaagd, mede door de enorme inzet van de vele medewerkers van boekhandelaren, musea, hobbyzaken, enz. die de titels van Librero nog immer in ruime mate presenteren.

Om de hoge kwaliteit versus lage verkoopprijzen te kunnen blijven garanderen, en de boeken van Librero zo bereikbaar te houden voor een groot publiek, is 10 jaar geleden besloten om deze titels ook in het Duits en het Spaans uit te geven. Vanwege hogere oplagen kan Librero nog steeds aantrekkelijke verkoopprijzen realiseren. 

Nog heel veel leesplezier toegewenst!

Wim van Kerkhoff
Uitgever
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL