Geschiedenis van de atlas

Philip Parker
Gebonden
272 pagina's
196 x 235 mm
NL
978-94-6499-007-2
€ 19,95
Omschrijving
Atlassen hebben de loop van de geschiedenis veranderd. Onderzoekers en ontdekkingsreizigers tekenden de eerste echte kaarten; avontuurlijke kooplui markeerden hierop de nieuwe handelsroutes overzee. Intussen lieten vorsten kaarten vervaardigen om de grenzen van hun land of keizerrijk in beeld te brengen, diplomatieke betrekkingen aante knopen en de manoeuvres van hun legers uit te stippelen.

De wereldgeschiedenis komt voorbij aan de hand van de schitterende oude land-, zee-, stads- en wereldkaarten die de historicus Philip Parker zorgvuldig selecteerde. Geleidelijk brachten cartografen uit vroeger eeuwen de wereld in beeld.

Geschiedenis van de atlas neemt de lezer mee op een wereldreis, te beginnen bij de kaarten van de oudste beschavingen, via de tochten van de middeleeuwse ontdekkingsreizigers, het verschijnen van de eerste gedrukte atlassen voor reizigers en handelaars tot en met de moderne technologieën die resulteren in atlassen over alle denkbare thema’s en digitale kaarten in onze mobiele telefoons.

Atlassen, onontbeerlijk voor heersers, handelaars en reizigers, vertegenwoordigen ook ons verlangen de wereld om ons heen te duiden en in beeld te brengen. Dit rijk geïllustreerde boek toont de mooiste en bijzonderste exemplaren en beschrijft de moeilijkheden die de cartografen van weleer op hun pad vonden.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL