Gezichten tekenen en schilderen

Amarilys Henderson
Paperback
144 pagina's
216 x 254 mm
NL
978-94-6359-881-1
€ 9,95
Omschrijving
In Gezichten - tekenen en schilderen deelt Amarilys Henderson, kunstenaar en populaire onlinedocent, haar aansprekende, eenvoudige technieken voor het tekenen en schilderen van mensen en portretten en leidt je stap voor stap door het proces.

Materialen verzamelen - Ontdek de creatieve mogelijkheden van aquarelverf, inkt en markers en stel een handige set voor onderweg samen, zodat je overal gezichten en gelaatsuitdrukkingen kunt vastleggen.

Gezichten vereenvoudigen en verhoudingen vaststellen - Gebruik foto’s om de karakteristieke kenmerken van een gezicht te bepalen en de verhoudingen en de plaatsing van de verschillende elementen te bestuderen. Daarna werk je deze concepten in verschillende toonwaarden van een kleur uit.

Gelaatsvormen en invulling - Leer de vijf basisgelaatsvormen herkennen en de kin, de oren en de haarlijn aan te passen. Daarna ga je monden, ogen en neuzen tekenen en oefen je met subtiele variaties om de unieke persoonlijkheid weer te geven.

Kleuren mengen - Ontdek de pigmenten om realistische huidtinten, schaduwen en gelaatsuitdrukkingen neer te zetten.

Gezichten tot leven brengen - Volg het proces van begin tot eind, leer hoe je details kunt aanbrengen om verschillende genders en etniciteiten weer te geven en ontwikkel je persoonlijke stijl.

Projectideeën - Laat je inspireren en bekijk allerlei leuke toepassingen voor je nieuw verworven vaardigheden: stadstaferelen, gepersonaliseerde kaarten en cadeautjes, herhaalde patronen en veel meer.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL