De wereld van wiskunde

Fernando Corbalán, Enrique Gracian, Joaquin Navarro
Gebonden
440 pagina's
176 x 236 mm
NL
978-94-6359-970-2
€ 19,95
Omschrijving
Dit boek is een boeiende verkenning van de mysteries en toepassingen van een aantal fascinerende wiskundige concepten: de gulden snede, priemgetallen en π.

De gulden snede, een eeuwenoude maatstaf voor harmonie, speelt zowel in de wetenschap als in de kunsten een grote rol. Van de wiskundige basis tot de creatieve uitdrukkingen, zoals de vormen van driehoeken, creditcards en portretten, toont deze perfecte verhouding haar enorme veelzijdigheid.

Al jong komen we in aanraking met priemgetallen. Om te kunnen begrijpen wat ze zijn, hoeven we alleen maar een getallensysteem en de vier rekenkundige basisbewerkingen te kennen. Toch vormen priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de wetenschap. Hun invloed beperkt zich niet tot de wiskunde, maar raakt ook vele domeinen van het dagelijks leven, zoals de beveiliging van computers, bankoverschrijvingen en mobiele telefoons.

π, het mysterieuze wiskundige getal dat op 14 maart z elfs zijn eigen jaarlijkse feestdag heeft, houdt de gemoederen al eeuwenlang bezig. Van Archimedes tot moderne rekenrecords, de jacht op de decimalen van π is een voortdurende wedloop die blijft verbazen. Of het nu gaat om praktische toepassingen in geometrische formules of om de diepe filosofische vragen over oneindigheid die eruit voortkomen. π blijft een eeuwige fascinatie voor zowel gleerden als liefhebbers van wiskunde.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL