Geheime codes & getallen

Pierre Berloquin
Gebonden
400 pagina's
185 x 236 mm
NL
978-90-8998-078-6
€ 14,95
Omschrijving
Mensen laten graag sporen na door hun daden en hun scheppingen. Sommige van hun daden willen ze geheim houden, maar hun grootse ontwerpen moeten voor iedereen zichtbaar zijn, zodat zij de wereld verbaasd doen staan.

Dit boek is een praktische geschiedenis van codes, vol geheime communicatiemethodes en verborgen symboliek, van de Griekse oudheid tot het computertijdperk, van de vrijmetselaars tot de Vitruviusman, van de Enigmamachine tot het internet. Maak kennis met onbreekbaar geachte coderingssystemen en de grondslagen van in de kunst geldende esthetische codes, en kraak zelf de codes in de meer dan negentig voorbeelden die dit boek rijk is.

Pierre Berloquin heeft meer dan dertig boeken over puzzels, intelligentie en codes op zijn naam staan. Hij is de bedenker van diverse bordspelen en heeft een eigen website met interactieve puzzels (www.crealude.net). Het eerste via het internet te spelen computerspel, Time City , is door hem ontworpen en in 1985 gepresenteerd in het Centre Pompidou in Parijs. Samen met zijn vrouw MarieThérèse woont Pierre in een klein dorpje in Midden-Frankrijk.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL