De symbolengids

Clare Gibson
Paperbackflaps
256 pagina's
170 x 206 mm
NL
978-90-8998-306-0
€ 9,95
Omschrijving
De symbolengids vormt een praktisch naslagwerk voor wie inzicht wil krijgen in de rijke symboliek die over heel de wereld in de beeldende kunst wordt gebruikt, vanaf de oudheid tot het heden. De herkomst, stijl en betekenis van de belangrijkste symbolen uit verschillende culturen komen uitgebreid ter sprake.

• Dit geïllustreerde overzicht geeft inzicht in de betekenis van religieuze figuren, identiteitssymbolen en symboolsystemen, en besteedt ook aandacht aan de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse culturen.

• Wie zich ooit heeft verwonderd over de betekenis van een Egyptische ankh, een hindoeïstische mandala of een magisch pentagram, heeft met dit boek een bijzonder handig naslagwerkje in handen.

• De informatieve tekst verklaart de taal der symbolen en zet de lezer op het spoor van de verborgen aanwijzingen en boodschappen die in de beeldende kunst te ontdekken vallen.

• Deze handzame gids is overzichtelijk, toegankelijk en bevat verhelderende teksten met meer dan vijfhonderd afbeeldingen.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL