De bouw van kerken en kathedralen

Malcolm Hislop
Gebonden
224 pagina's
255 x 285 mm
NL
978-94-6359-458-5
€ 14,95
Omschrijving
Gotische kathedralen zijn verbluffende staaltjes van bouwkunst en techniek, uit een tijd die nog geen staalskeletten en slimme machines kende. Ze zijn adembenemend in hun omvang en grandeur, ook nu nog, honderden jaren nadat de religieuze impuls waaruit ze voortkwamen goeddeels is weggeëbd. Dit boek richt de aandacht op de glorietijd van de kathedraalbouw, het kijkt naar elk afzonderlijk onderdeel van de constructie, van het ontwerp tot de afwerking van de spits, en geeft een gedetailleerde uitleg van het middeleeuwse bouwproces. Met een tekst van een toonaangevende architectuurhistoricus en met uitstapjes in de vorm van verhalen over de mannen achter de stenen, schetst dit uiterst informatieve boek een verhelderend beeld van het genie van de middeleeuwse architect.

• Onderzoekt en verduidelijkt hoe de bouw van deze meesterwerken verliep, van het ontwerp tot het oprichten van de spits.

• Met meer dan 200 fraaie gravures, speciaal voor dit boek vervaardigde illustraties en uitvouwbare bladzijden.

• Geeft inzicht in middeleeuwse bouwtechnieken en bevat een katern met kleurenillustraties van onder andere portalen, gebrandschilderd glas en gekleurd steenwerk.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL